top of page

Historien om Rönnbäcks Hembageri

Efter att ha bakat under många år och ofta fått höra "Varför säljer du inte bröd" började jag tillslut i fjol med att sälja bröd på torget i Knivsta. Sedan blev det försäljning via REKO som jag själv lagt märke till tidigare. Att sälja bröd gick över förväntan och i våras blev min dröm om en egen bagarstuga verklighet med bl.a. kvarnar och stenugn . 

 

Min vision är att baka kvalitetsbröd som överträffar bröd man ätit tidigare.  Jag bakar på surdeg och bl.a. spannmål som jag maler själv i en egen kvarn. Detta ger färskt mjöl utan några tillsatser, ett riktigt fullkornsmjöl.

Spannmålen är främst så kallade kulturspannmål som är äldre sorter. De har höga mineral- och vitamininnehåll och är ofta skonsamma för mage och mättar bättre. De smakar dessutom mera. Spannmålen är odlade i bl.a. Mälardalen, Halland och på Gotland.

- Göran Rönnbäck

391730754_6085649271534729_9168403215125971352_n.jpg
322484887_567976244704749_5364830545222008643_n.jpg
311446062_129142523255859_1425688573042158185_n.jpg
391730754_6085649271534729_9168403215125971352_n.jpg
bottom of page