top of page

Historien om Rönnbäcks Hembageri

Efter att ha bakat under många år och ofta fått höra "Varför säljer du inte bröd?" började jag tillslut med att sälja bröd på torget i Knivsta. Sedan blev det försäljning via REKO som jag själv lagt märke till tidigare. Att sälja bröd gick över förväntan och i våras blev min dröm om en egen bagarstuga verklighet med kvarnar och stenugn . 

 

Min vision är att baka kvalitetsbröd som överträffar allt bröd man ätit tidigare.  Jag bakar på surdeg och bl.a. spannmål som jag maler själv i en egen kvarn. Detta ger färskt mjöl utan några tillsatser, ett riktigt fullkornsmjöl. 

 

Spannmålen är främst så kallade kulturspannmål. Det är äldre sorter med höga mineral- och vitamininnehåll som ofta är skonsamma för magen och mättar bättre. De smakar dessutom mera. Spannmålen är odlade i bl.a. Mälardalen, Halland och på Gotland.

- Göran Rönnbäck

322484887_567976244704749_53648305452220
391730754_6085649271534729_9168403215125
311446062_129142523255859_14256885730421
bottom of page