Historien om Rönnbäcks Hembageri
Efter att ha bakat under många år och ofta fått höra "Varför säljer du inte bröd?" började jag tillslut med att sälja bröd på torget i Knivsta. Sedan blev det försäljning via REKO som jag själv lagt märke till tidigare. Att sälja bröd gick över förväntan och i våras blev min dröm om en egen bagarstuga verklighet med kvarnar och stenugn .
Min vision är att baka kvalitetsbröd som överträffar allt bröd man ätit tidigare. Jag bakar på surdeg och bl.a. spannmål som jag maler själv i en egen kvarn. Detta ger färskt mjöl utan några tillsatser, ett riktigt fullkornsmjöl.
Spannmålen är främst så kallade kulturspannmål. Det är äldre sorter med höga mineral- och vitamininnehåll som ofta är skonsamma för magen och mättar bättre. De smakar dessutom mera. Spannmålen är odlade i bl.a. Mälardalen, Halland och på Gotland.
- Göran Rönnbäck


